TOPlist

RECEPTY Z FIRMY COUNTRY LIFE

Milí přátelé biopotravin!

Vracíte se k nám s prosbou o uveřejnění receptů, které vydala firma Country Life (jeden z našich předních a oblíbených dodavatelů :)) na  letáčku ke svému 20ti letému výročí, a protože jde o recepty chutné a ozkoušené, rádi Vaší prosbě vyhovíme. Takže chutně a zdravě s firmou Country Life:

TIRAMISU

200g tofu natural BIO

250 ml sójová smetana Provamel

200g pšeničné sušenky medové (lze použít i bio bezlepkové dětské piškoty z naší nabídky)

2 čajové lž. kafe špaldové instantní

1 pol.lž. sirup rýžový BIO CL (agávový také není špatný :))

troška špaldového kafe na posyp

Tofu nastrouháme najemno a smícháme se smetanou a rýž.sirupem  a vše spojíme pomocí ponorného mixéru v jemný krém. Instant.špaldové kafe zalijeme 1dcl vody a tímto silnějším kafíčkem pocákáme sušenky, které jsme si naskládali na dno misky. Na sušenky dáme vrstvu krému z tofu a smetany a opět poklademe sušenkami a další vrstvou krému. Poslední vrstvu krému na povrchu posypeme špaldovou kávou (nebo Bio kakaem) a dáme do chladničky vychladit a ztuhnout… mňam! Zaručeno, ozkoušeno-bude chutnat dětem i tchýni 😀

KAPUSTOVÁ POLÉVKA

1 cibule

250g  kapusty

100g  polévkové směsi BIO CL

1,5l vody

50g uzeného tofu BIO CL

2 pol.lž. kvalitního oleje

2 stroužky česneku

zeleninový bujón BIO WURZL, kmín, majoránka, sůl

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou kapustu, ochutíme Wurzlem a chvilku podusíme. Zalijeme vodou, přidáme polévkovou směs, špetku soli, kmínu a majoránky a vaříme do změknutí. Nakonec přidáme nastrouhané uzené tofu a utřený česnek.

Polévka zahřeje, nasytí, dodá energii a chuťové buňky si příjdou na své 😀

TOFU POMAZÁNKA vhodné pro celiaky

100 g tofu uzené Country Life BIO

100 g tofu přírodní Country Life BIO

100 g sojanéza

1 PL droždí sušené vločky se sladem Country Life

malý celer

2 mrkve

citronová šťáva

 

Najemno nastrouhané tofu smícháme se sojanézou, přidáme droždí, Würzl, jemně strouhanou syrovou mrkev, celer a petrželku. Dosolíme podle chuti a podáváme na chlebu, či křupavých toustech.

 

ČERVENÁ ČOČKA PO BULHARSKU (2 – 3 porce) vhodné pro celiaky

100 g červené čočky půlené bio Country Life

1 velká cibule

1 zelená paprika

2 rajčata

300 ml vody

150 ml sójové smetany Provamel BIO

2 ČL soli

2 ČL zeleninového bujónu Würzl BIO

2 PL oleje

 

Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji asi 5 minut. Ochutíme Würzlem, zalijeme vodou a vaříme do změknutí čočky (asi 10 minut). Nakonec přidáme sojovou smetanu a dosolíme podle chuti. Podáváme s pečivem.

Dobrou chuť!

Vaše biotety

 

Vydáno Čtvrtek, 3 listopadu, 2011; 23.05 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.