vánoční inspirace :-)
Milí zákazníci!
Vyzkoušely jsme za Vás! A osvědčili se nám tyto zdravé vánoční recepty bez mléka. Navíc některé suroviny na přípravu vánočního bulgurového kuby a vanilkových rohlíčků u nás nyní nakoupíte za zvýhodněnou cenu. Nechte se inspirovat 🙂
Suroviny:
400 g bulguru Country Life BIO
2 středně velké cibule
1 větší pórek
4 bobkové listy
8 hřebíčků
100 g tuku Provamel BIO
50 g sušených hub
250 ml sójové smetany Provamel BIO
3 stroužky česneku
1–2 polévkové lžíce sójové omáčky Shoyu BIO
špetka kmínu
petrželka na posypání
sůl, pepř
Postup:
- Vsypte bulgur do hrnce, přidejte sušené houby, zalijte 800 ml vody. Když začne voda vřít, ztlumte oheň a vařte, dokud bulgur nevstřebá všechnu vodu (cca 10–15 minut).
- Na rozpuštěném tuku (pozor, tuk není dobré rozpalovat zprudka) zlehka opražíme bobkový list, hřebíček a kmín.
- Po krátké chvíli (cca 3 min) přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a pórek, promícháme a necháme zesklovatět (kousky zeleniny se stanou vláčnými).
- Poté přimícháme uvařený bulgur, osolíme a opepříme dle chuti.
- Na závěr kubu zjemníme smetanou Provamel, dochutíme sójovou omáčkou Shoyu a necháme ještě cca 3–5 minut lehce prohřát. Na talíři kubu dozdobíme petrželkou a na kolečka nakrájenou osmaženou cibulí.
Vanilkové rohlíčky
Suroviny:
300 g celozrnné pšeničné mouky Country Life BIO
120 g tuku Provamel BIO
120 g ječného sirupu se sladem Country Life BIO
120 g strouhaných mandlí Country Life BIO
2 žloutky
1 vanilkový cukr nebo ½ čerstvého vanilkového lusku
Postup:
- Žloutky vymícháme v misce do tuhé pěny, vmícháme ječný sirup a vnitřek vanilkového lusku (vanilku podélně rozkrojíme a čajovou lžičkou vyndáme zrníčka z lusku) nebo vanilkový cukr.
- Do vzniklé hmoty vmícháme měkký tuk (je potřeba tuk vyndat předem z chladničky a nechat jej změknout), mouku a nastrouhané mandle.
- Vše dohromady spojíme do těsta, které necháme v chladničce 1–2 hodiny odpočinout. Poté těsto tvarujeme do tvaru rohlíčků tak, že hmotu vyválíme na tenké proužky, které oddělujeme po cca 4–5 cm.
- Vzniklé rohlíčky umístíme nejlépe na pečící papír nebo plech vytřený tukem, aby se nám při pečení cukroví nepřipeklo.
- Pečeme cca 10–12 minut (podle tloušťky rohlíčků) při teplotě 170 °C, dokud těsto nezrůžoví.
- Hotové rohlíčky můžeme obalit ve zbylém moučkovém cukru s nastrouhanými mandlemi.
Vydáno Úterý, 13 prosince, 2011; 10.52 v kategorii Recepty.
Both comments and pings are currently closed.