TOPlist

Polévka z červené čočky

Inspirace z firmy BioNebio:

KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Tato rychlá, snadná, ale zároveň hutná polévka skvěle zahřeje

Ingredience:

1 hrnek červené čočky*

cca 6 cm čerstvého kořene zázvoru*

1 mrkev*

1 kostka zeleninového vývaru*

1 plechovka (400 g) kokosového mléka*

1 hrnek vařené kulatozrnné rýže natural*

mořská sůl

špetka Malabar kari*

Červenou čočku zalijeme v hrnci půl litrem vody, přidáme kostku zeleninového vývaru, mrkev nakrájenou na kousky a zázvor nakrájený na větší plátky. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Pozor, ať se čočka nerozvaří. Nyní vyndáme plátky zázvoru, přidáme kokosové mléko a polévku rozmixujeme. Nakonec přidáme uvařenou rýži, dosolíme, a pokud nám chutná vařený zázvor, přidáme i ten. Nemáme-li uvařenou rýži, nevadí. Polévka je výborná i bez ní. Špetička Malabar kari polévku příjemně ovoní.

TIP: Místo zeleninového vývaru v kostce můžeme přidat 1 rozpůlenou větší cibuli, 4 stroužky česneku a 1 stonek řapíkatého celeru, které před mixováním z polévky vyndáme.

Všechny potřebné suroviny u nás bez problémů najdete. Dobrou chuť!

Vydáno Pátek, 2 března, 2012; 18.33 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.