Polévka z červené čočky
Inspirace z firmy BioNebio:
KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY
Tato rychlá, snadná, ale zároveň hutná polévka skvěle zahřeje
Ingredience:
1 hrnek červené čočky*
cca 6 cm čerstvého kořene zázvoru*
1 mrkev*
1 kostka zeleninového vývaru*
1 plechovka (400 g) kokosového mléka*
1 hrnek vařené kulatozrnné rýže natural*
mořská sůl
špetka Malabar kari*
Červenou čočku zalijeme v hrnci půl litrem vody, přidáme kostku zeleninového vývaru, mrkev nakrájenou na kousky a zázvor nakrájený na větší plátky. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Pozor, ať se čočka nerozvaří. Nyní vyndáme plátky zázvoru, přidáme kokosové mléko a polévku rozmixujeme. Nakonec přidáme uvařenou rýži, dosolíme, a pokud nám chutná vařený zázvor, přidáme i ten. Nemáme-li uvařenou rýži, nevadí. Polévka je výborná i bez ní. Špetička Malabar kari polévku příjemně ovoní.
TIP: Místo zeleninového vývaru v kostce můžeme přidat 1 rozpůlenou větší cibuli, 4 stroužky česneku a 1 stonek řapíkatého celeru, které před mixováním z polévky vyndáme.
Všechny potřebné suroviny u nás bez problémů najdete. Dobrou chuť!