bezlepková olejová buchta
Tento recept mám od jedné naší milé zákaznice, které tímto velice děkuji! Doporučuji jej všem, kteří s bezlepkovou dietou začínají. Je totiž krásně jednoduchý, variabilní a vždy výjde pěkný, vysoký 🙂
2hrnky polohr.mouky (rýžová, sojová nebo česká univerzální bezlepková mouka Michalík II-vše v naší nabídce)
1hrnek třtinového cukru
1/2 hrnku kvalitního oleje
1-2 vejce (samozřejmě nejlépe domácí poctivá vajíčka od šťastných slípek pana Štencla-každé úterý čerstvá, ráno sbíraná)
1 hrnek mléka (sáhněte po domácím čerstvém z biofarmy Filoun, nebo alespoň biomléko Amálka)
1pr.do pečiva (bezfosfátový nebo bioAmylon)
1 vanilkový cukr (nebo vanilku z lusku)
Vejce utřete s cukrem, opatrně přimýchejte olej a mléko, vmíchejte vanilku nebo vanilkový cukr. Mouku prosejte, smíchejte s práškem do pečiva, vmíchejte do směsi a dejte péct. Po vychladnutí polejte čokoládovou (nebo karobovou) polevo), ozdobte strouhaným kokosem…Nebo přimíchejte kakao(to bio-od nás :-)) již do těsta, anebo poklaďte ovocem či bobíky domácího biotvarohu Filoun…Fantazii se meze nekladou 😀