Jak na sojové maso
Tentokrát mám pro Vás inspiraci přímo od mojí maminečky 🙂 Dva snadné, osvědčené a hlavně výborné receptíky ze sojového masa 🙂
Držťková polévka ze sojového granulátu
Sojové maso připravíme podle návodu. Na lehce osmaženou cibulku dáme sladkou papriku, granulát a zalejeme vodou. Přidáme polévkové koření (to zdravé, z našeho krámečku), zahustíme dle potřeby, ochutíme česnekem, mořskou solí, pepřem nebo chilli a na konec přidáme majoránku.
A něco navíc : k zahuštění můžeme použít HRAŠKU (vhodné pro bezlepkáře), anebo KUZU. Kuzu je tradiční japonský produkt, který se pro velký obsah kvalitního škrobu používá jako zahušťovadlo. Kuzu je lehce stravitelné a má velmi příznivé účinky na lidský organizmus.
Čína ze sojových nudliček
Sojové nudličky si opět připravím podle návodu. Na lehce orestovanou cibulku dám nudličky a čínskou zeleninovou směs. Ochutím sojovou omáčkou (máme na mysli shoyu nebo tamari), dosolím podle chuti. Dusím do změknutí zeleniny. Jako přílohu zvolte třeba rýži basmati. Tenhle recept zvládne úplně každý a vždy se povede 🙂
A něco navíc: chcete-li si dát více práce, použijte zeleninku čerstvou, samozřejmě v biokvalitě; dva čeští biofarmáři ji už od května do našeho krámečku dodávají pravidelně každé úterý a středu.
Dobrou chuť přeje bioteta Verča