TOPlist

rychlý, snadný a výtečný tvarohový koláč

A další z rodinných receptů-tentokrát ze sbírky mojí ségry 🙂

Tvarohový koláč s drobenkou

!Radím rozhodně použít domácí máslo a čerstvý tvaroh z farmy Filoun!

3hrnky pšeničné polohrubé mouky bio (můžete i špaldovou) smícháme s 1 hrnkem třtinového cukru, přidáme 1 prášek do pečiva bio Amylon a na kousky pokrájené lehce změklé 1 máslo Filoun. Prsty rozmělníme na drobenku.

3 malé čerstvé tvarohy Filoun ochutíme 1 vanilkovým cukrem (bioAmylon nebo čerstvou vanilkou z lusku), přidáme 2 vejce (domácí, ať to má barvičku:-))a přilejeme 1menší hrnek(nebo podle potřeby) mléka Filoun. Vymícháme na hladký krém. Kdo chce, přistrouhá kůru z biocitronu.

Na dno vymazaného pekáče dáme 2/3 drobenky, lehce dlaní přilačíme. Nyní rozetřeme tvarohový krém, zasypeme zbytkem drobenky a  upečeme do zlatova.

Je to jednoduché, rychlé a strašně dobré

Tip: na tvarohovou vrstvu nasypte čerstvé ovoce-vynikající jsou jahody, nebo třešně či maliny. Získáte tak zase trochu jinou podobu a  tenhle jednoduchý koláč se Vám nikdy nepřejí

Dobrou chuť! 😀

Vydáno Úterý, 19 června, 2012; 7.12 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.