inspirace z ekofarmy Ředhošť
Tentokrát jsem vyzkoušela recept ze stránek jednoho z našich farmářů-pana Kořénka- a byla jsem nadšená! Radím, jukněte na jejich stránky, mají tam spoustu povídání o jejich produktech… a těch receptů! 🙂
Fazolky po marocku
ingredience:
500 g očištěných fazolových lusků
4 středně veliká rajčata (lze použít i konzervu loupaných rajčat i s nálevem)
1 střední cibule
2 větší stroužky česneku
olivový olej
špetka chilli (pokud nemáte rádi, vynechejte)
pepř a sůl dle chuti.
příprava:
Cibuli a česnek oloupeme. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, pak přihodíme cibulku, na plátky nakrájený česnek a necháme vše jen zesklovatět. Pokud používáte chilli, orestujte asi 30 vteřin a přidáme fazolky a rajčata, přiklopíme poklicí a na velmi mírném ohni dusíme asi 30-40 minut, dokud se rajčata zcela nerozdusí a nevytvoří se moc dobrá šťáva. Pokud je třeba, podléváme trochou vody. Podle potřeby pokrm osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem nebo s těstovinami.
TIP: toliko recept…mě to ale nedalo a do směsi jsem přidala ještě oloupanou, očištěnou a na kostky nakrájenou cuketu (zvolila jsem tu velkou, žlutou). Totiž ta vydušená šťáva je fakt moc dobrá a ta cuketka tomu jen pomohla! Na olivovém oleji jsem zlehka orestovala uzený tempeh a fazolková směs se stala báječnou přílohou 🙂 Mňami!