TOPlist

Thajské rizoto-další z receptů, o který jste si psali :-)

 Thajské rizoto s kuřecím masem, kokosovým mlékem a kešu oříšky

cca 4 porce

Tentokrát jsme se nechali inspirovat povedeným receptem šéfkuchaře restaurace Country Life(foto), jen jsme ho doplnili kuřecím masem. Rizoto mělo náramný úspěch 🙂

Kuřecí prsa nakrájím na nudličky, dám do misky, posypu kořením Šangri-La, nebo alespoň osolím, opepřím, přidám lžičku kurkumy, zakápnu olivovým olejem a nechám alespoň hodinku v lednici uležet. Mezitím si opražím kešu oříšky v troubě-asi 10min.při 180 stupních. Rýži uvařím klasicky-propláchnu asi 200g rýže, zaliji 2,5 násobným množstvím vody, lehce osolím a vařím na mírném ohni do měkka. Naložené maso orestuji na hlubší pánvi, hotové dám stranou pod alobal, aby zůstalo v teple a na pánev po mase hodím na kostky nakrájenou papriku a na drobná kolečka pórek. Jakmile je zeleninka hotová, přihodím hotové maso, rýži, přidám celé kokosové mléko a vše důkladně promíchám. Na konec přidám pražené kešu, nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citrónu, ještě lehce promíchám, aby se všechny chutě krásně propojily, a můžeme ke stolu 🙂

Typ: do marinády k masu zkuste přikápnout i sojovou omáčku Tamari, a vaříte-li pro dospěláky, přidejte nadrobno pokrájenou chilli papričku, pak je výsledek dokonalý 🙂

 

Vydáno Pondělí, 7 března, 2016; 13.38 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.