TOPlist

Recept z bedýnky

Recept týdne: pečené krůtí stehno na česneku s mysliveckým knedlíkem

🙂 Tenhle recept radím ozkoušet hlavně kvůli těm nejbáječnějším knedlíkům, které znám 🙂

Krůtí stehno pěkně nasolíme, lehce opepříme a prošpikujeme česnekem ( nožem na několika místech uděláme malé kapsičky tak akorát na stroužek česneku, do každé kapsičky jeden stroužek ). Z minulých bedýnek máme nové koření bio Sonnentor, tak si asi 5-6 kuliček zabalím do čisté utěrky a paličkou na maso ho rozdrtím a nasypu na maso. Do pekáčku dám trochu oleje, nasekám 1-2cibule na čtvrtky, přihodím ještě tak 3 celé stroužky česneku, usadím masíčko a peču zakryté asi hodinku, hodinku a půl(podle velikosti) na 200stupňů. Během pečení polévám výpekem, případně podliji vývarem. Na závěr nechám na mase rozpustit větší oříšek másla a před krájením maso nechám chvilinku odpočinout, aby si udrželo šťávičku. Než se maso upeče, připravím si myslivecké knedlíky. Vlastně ani nevím, zda se jim tak říká správně, ale tenhle recept na knedlíky se u nás v rodině traduje už hezky dlouho, naše babička jim říká myslivecké, tak to tak necháme 🙂 6 rohlíků si nakrájím na kostičky-podobně jako do nádivky. Přidám k nim 3větší oloupané brambory, ! syrové ! , nastrouhané najemno obyčejným struhadlem jako na sýr. Přidám jedno vejce, osolím a rukama začnu zpracovávat. Ono to nejdříve vypadá, že to nepůjde, ale nebojte se, nakonec se to pěkně spojí, že hravě zvládnete vlhkýma rukama utvořit šišku, kterou vhodíte do vroucí osolené vody a necháte 25-30min vařit. Opravdu jen rohlíky, syrové brambory, jedno vejce a špetka soli-žádná mouka, žádný sníh z bílků, žádné mléko, nic víc…budete se divit, jak snadné a dobré to je! Krájím ostrým nožem nebo nití na plátky a podávám ke krůtě lehce polité výpekem, ozdobené dozlatova opraženou cibulkou. Ňamina! 🙂

Tip: moje ségra tyhle knedlíky vaří v parním hrnci a tvrdí, že je to naprosto skvělý vychyt, takže pokud parní hrnec máte, vyzkoušejte. Jo a myslivecký knedlík je v naší rodině  naprosto povinný ke špenátku i k zelíčku, tak zkuste 🙂

 

 

Vydáno Čtvrtek, 14 dubna, 2016; 9.33 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.