TOPlist

bezlepková olejová buchta

Tento recept mám od jedné naší milé zákaznice, které tímto velice děkuji! Doporučuji jej všem, kteří s bezlepkovou dietou začínají. Je totiž krásně jednoduchý, variabilní a vždy výjde pěkný, vysoký 🙂

2hrnky polohr.mouky (rýžová, sojová nebo česká univerzální bezlepková mouka Michalík II-vše v naší nabídce)

1hrnek třtinového cukru

1/2 hrnku kvalitního oleje

1-2 vejce (samozřejmě nejlépe domácí poctivá vajíčka od šťastných slípek pana Štencla-každé úterý čerstvá, ráno sbíraná)

1 hrnek mléka (sáhněte po domácím čerstvém z biofarmy Filoun, nebo alespoň biomléko Amálka)

1pr.do pečiva (bezfosfátový nebo bioAmylon)

1 vanilkový cukr (nebo vanilku z lusku)

Vejce utřete s cukrem, opatrně přimýchejte olej a mléko, vmíchejte vanilku nebo vanilkový cukr. Mouku prosejte, smíchejte s práškem do pečiva, vmíchejte do směsi a dejte péct. Po vychladnutí polejte čokoládovou (nebo karobovou) polevo), ozdobte strouhaným kokosem…Nebo přimíchejte kakao(to bio-od nás :-)) již do těsta, anebo poklaďte ovocem či bobíky domácího biotvarohu Filoun…Fantazii se meze nekladou 😀

 

 

Vydáno Pondělí, 28 května, 2012; 14.20 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.