TOPlist

Cuketa zase trošku jinak

Naše milá zákaznice se s námi podělila o recept „ZAPEČENÁ CUKETA S TĚSTOVINAMI“ Vyzkoušela jsem ho a je to mňamka, navíc bez masa, což po dlouhém a krásném létě plném grilovaček nezaškodí ani „masožravcům“ 🙂

Oloupanou cuketu(právě nabízíme menší, jemné a bio ze zahrady pana Tachecího, nebo veliké, žluté i zelené přímo z Toulcova dvora) nastrouháme na okurkovém struhadle, v hlubší pánvi na trošce kvalitního oleje spolu s oloupanými rajčaty(u nás najdete rajčata jak plechovková, tak čerstvá) a česnekem (kdo má rád cibulku, začne cibulkou do zlatova)necháme vydusit do měkka. Mezitím dáme vařit těstoviny. Pozor, nerozvařit! Kupte raději ty se semolinou 😉  K cuketě přidáme 2 zakysané smetany, osolíme, opepříme a smícháme s uvařenými těstovinami. Směs přendáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a do zlatova zapečeme. ňamiňami 😀

Vydáno Pondělí, 10 září, 2012; 13.28 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.