TOPlist

další z našich“bedýnkových“ receptů

Recept týdne: Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou

cca 4-5 porcí

Inspiraci k dalšímu receptu jsem našla v časopisu Albert a musím říct, že mě výsledek moc potěšil! Je složený ze samých moderních „superpotravin“ a chutná skvěle  🙂

Nejdříve si uvařím quinou. Vaří se jednoduše-jako rýže: opláchnout a vařit v jemně osolené vodě ve dvouapůlnásobném množství vody 15-20minut. Na náš recept Vám stačí půlka množství z bedýnky, protože ze 100g nevařené quinoy získáte zhruba 200g vařené.

V hrnci na olivovém oleji rozvoním 1cibuli nasekanou najemno, přidám 2mrkve a 2řapíky celeru na kostičky. Opékám na mírném ohni 10-15min. Mezi tím si v 1litru horké vody rozpustím kostku Wurzlu. Do hrnce přidám nasekané 3stroužky česneku, asi 2cm kousek oloupaného a nasekaného zázvoru, lžičku koření Šangri-La a lžičku kurkumy. Asi 200g červené čočky propláchnu, vsypu do hrnce, přidám plechovku sekaných rajčat a vše zaleji připraveným vývarem z kostky. Vařím stále na mírném ohni tak 10minut, až čočka změkne. Pak už jen přidám propláchnutou cizrnu z plechovky, uvařenou quinou, dosolím, opepřím a nechám posledních 5minut provařit. Podávám ozdobené zakysanou smetanou(a čerstvým lístkem koriandru)  🙂

Tip: místo koření Šangri-La je v původním receptu koření garam masala, ale určitě by se také hodilo Bio koření Berber z naší nabídky, příště to určitě zkusím 🙂

 

 

 

Vydáno Pondělí, 4 dubna, 2016; 14.45 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.