Minestrone s bílými fazolkami
Nevím, jak to máte Vy, ale já v tomhle počasí nejraději vařím polévky. Co takhle připomenout si italské sluníčko, moře, vůni bazalky…
Minestrone je celkem snadná a moc dobrá polévka, plná zdraví a příjemné chuti.
Jednoduše na lžíci olivového oleje lehce osmahneme cibuli nasekanou na jemno, asi po 5ti minutách přidáme 1mrkev na kostky, řapíkatý celer na kousky(tak 2-3 řapíky), nejméně 2stroužky česneku rozmělněné se solí a opékáme ještě tak 8min. Po té přidáme 2plechovky rajčat( v obchůdku nabízíme rajčata již od tří výrobců, všechny samozřejmě v biokvalitě ), 1plechovku bílých fazolí ( nyní jako novinku od ProBia u nás seženete skvělé fazole, několik druhů, ne jen ty bílé, a za super ceny!) a bazalku. Zalejeme vodou, dochutíme bio zeleninovým (anebo kuřecím-který nabízíme v lednu v akci!) bujónem, podle chuti osolíme, opepříme a vše ještě chvíli povaříme. Zelenina musí být tak akorát, takže stačí 20minut max.
TIP: před podáváním posypu polévku chuťově výraznějším sýrem(nejlépe parmazán) a dozdobím lžičkou pesta. A jako přílohu doporučuji domácí houstičky, třeba ty z Toulcáku 🙂
Dobrou chuť!