polévka z červené čočky
Nyní v jarní cenové akci najdete i červenou čočku. Neváhejte, využijte skvělé ceny a dejte si k večeři rychlovku-polévku z červené čočky 🙂
V hrnci na lžíci sezamového (nebo jiného kvalitního oleje) orestujte menší cibuli, přidejte na kousky nakrájenou 1větší mrkev, kousek celeru(nebo petržele, nebo obojí-fantazii se zde meze nekladou :-)) a na 3porce tak půl balíčku propláchnuté červené čočky (loupané-bude se vařit jen chvilku). Zalejte 1litrem vody a vařte cca 15minut. Pak přidejte podle chuti prolisovaný česnek, přisypte trošku bylinkové polévkové směsi od Abrlových (najdete v naší nabídce biokoření), bujón wurzl (nebo můžete použít „Kučírkovic“ polévkové koření; vyrábí Natural Jihlava-samozřejmě bez glutamátů apod., skvělá chuť, široké použití, příjemná cena), nechte ještě chvilku provařit a po té rozmixujte do hladka.
Polévku můžete zjemnit oblíbenou smetanou Provamel, nebo až na talíři ozdobit lžící zakysané smetany, bílého jogurtu(zatím nabízíme jogurty od kraviček, co se pasou v Alpách, ale chystáme rozšíření sortimentu o bílé jogurty z české biofarmy) a kdo chce, doladí ještě volským okem a pro oko zelenou petrželkou…
P.s. přidáte-li trošku chilli, rozhodně nic nezkazíte 🙂
Tuhle polévku si pochvalovala celá rodina, stojí za vyzkoušení! Dobrou chuť!