RECEPTY Z FIRMY COUNTRY LIFE
Milí přátelé biopotravin!
Vracíte se k nám s prosbou o uveřejnění receptů, které vydala firma Country Life (jeden z našich předních a oblíbených dodavatelů :)) na letáčku ke svému 20ti letému výročí, a protože jde o recepty chutné a ozkoušené, rádi Vaší prosbě vyhovíme. Takže chutně a zdravě s firmou Country Life:
TIRAMISU
200g tofu natural BIO
250 ml sójová smetana Provamel
200g pšeničné sušenky medové (lze použít i bio bezlepkové dětské piškoty z naší nabídky)
2 čajové lž. kafe špaldové instantní
1 pol.lž. sirup rýžový BIO CL (agávový také není špatný :))
troška špaldového kafe na posyp
Tofu nastrouháme najemno a smícháme se smetanou a rýž.sirupem a vše spojíme pomocí ponorného mixéru v jemný krém. Instant.špaldové kafe zalijeme 1dcl vody a tímto silnějším kafíčkem pocákáme sušenky, které jsme si naskládali na dno misky. Na sušenky dáme vrstvu krému z tofu a smetany a opět poklademe sušenkami a další vrstvou krému. Poslední vrstvu krému na povrchu posypeme špaldovou kávou (nebo Bio kakaem) a dáme do chladničky vychladit a ztuhnout… mňam! Zaručeno, ozkoušeno-bude chutnat dětem i tchýni 😀
KAPUSTOVÁ POLÉVKA
1 cibule
250g kapusty
100g polévkové směsi BIO CL
1,5l vody
50g uzeného tofu BIO CL
2 pol.lž. kvalitního oleje
2 stroužky česneku
zeleninový bujón BIO WURZL, kmín, majoránka, sůl
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou kapustu, ochutíme Wurzlem a chvilku podusíme. Zalijeme vodou, přidáme polévkovou směs, špetku soli, kmínu a majoránky a vaříme do změknutí. Nakonec přidáme nastrouhané uzené tofu a utřený česnek.
Polévka zahřeje, nasytí, dodá energii a chuťové buňky si příjdou na své 😀
TOFU POMAZÁNKA vhodné pro celiaky
100 g tofu uzené Country Life BIO
100 g tofu přírodní Country Life BIO
100 g sojanéza
1 PL droždí sušené vločky se sladem Country Life
malý celer
2 mrkve
citronová šťáva
Najemno nastrouhané tofu smícháme se sojanézou, přidáme droždí, Würzl, jemně strouhanou syrovou mrkev, celer a petrželku. Dosolíme podle chuti a podáváme na chlebu, či křupavých toustech.
ČERVENÁ ČOČKA PO BULHARSKU (2 – 3 porce) vhodné pro celiaky
100 g červené čočky půlené bio Country Life
1 velká cibule
1 zelená paprika
2 rajčata
300 ml vody
150 ml sójové smetany Provamel BIO
2 ČL soli
2 ČL zeleninového bujónu Würzl BIO
2 PL oleje
Cibuli, papriku a rajčata nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji asi 5 minut. Ochutíme Würzlem, zalijeme vodou a vaříme do změknutí čočky (asi 10 minut). Nakonec přidáme sojovou smetanu a dosolíme podle chuti. Podáváme s pečivem.
Dobrou chuť!
Vaše biotety