rychlý, snadný a výtečný tvarohový koláč
A další z rodinných receptů-tentokrát ze sbírky mojí ségry 🙂
Tvarohový koláč s drobenkou
!Radím rozhodně použít domácí máslo a čerstvý tvaroh z farmy Filoun!
3hrnky pšeničné polohrubé mouky bio (můžete i špaldovou) smícháme s 1 hrnkem třtinového cukru, přidáme 1 prášek do pečiva bio Amylon a na kousky pokrájené lehce změklé 1 máslo Filoun. Prsty rozmělníme na drobenku.
3 malé čerstvé tvarohy Filoun ochutíme 1 vanilkovým cukrem (bioAmylon nebo čerstvou vanilkou z lusku), přidáme 2 vejce (domácí, ať to má barvičku:-))a přilejeme 1menší hrnek(nebo podle potřeby) mléka Filoun. Vymícháme na hladký krém. Kdo chce, přistrouhá kůru z biocitronu.
Na dno vymazaného pekáče dáme 2/3 drobenky, lehce dlaní přilačíme. Nyní rozetřeme tvarohový krém, zasypeme zbytkem drobenky a upečeme do zlatova.
Je to jednoduché, rychlé a strašně dobré
Tip: na tvarohovou vrstvu nasypte čerstvé ovoce-vynikající jsou jahody, nebo třešně či maliny. Získáte tak zase trochu jinou podobu a tenhle jednoduchý koláč se Vám nikdy nepřejí
Dobrou chuť! 😀